VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Nyvalgt leder for europeisk kirkelig flyktningenettverk

27.06.2017
Lemma Desta er nyvalgt leder i for CCME - Churches' Commission for Migrants in Europe.

Siden 1964 har Churches’ Commission for Migrants in Europe (CCME) vært en sentral økumenisk organisasjon som samler kirkesamfunn og diakonale organisasjoner fra 18 land i Europa. CCME samarbeider med Konferansen av Europeiske kirker og med Kirkenes verdensråd. På CCMEs 20. generalforsamling 22.-25. juni i Praha ble Lemma Desta valgt til leder for organisasjonen.

Han arbeider til daglig i Norges Kristne Råd der han har migrasjon som en av sine arbeidsoppgaver.  - Vi er i stand til å ta imot mennesker på flukt – mennesker som er i en kritisk og utsatt situasjon. Det er vårt ansvar – også som kirkesamfunn, sier Desta og legger til:
- Vi kan ikke lukke øynene for det som skjer på grensene til Europa. Det kan virke skremmende å skulle ta imot fremmede, men vi må huske at dette er en del av vårt kall som kristne. 

 

Under generalforsamlingen var det spesielt fokus på familiegjenforening og integrering av flyktninger. Dette kan du lese mer om i uttalelsen "Have no fear - but hope!" som kom fra generalforsamlingen.

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no