VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Be for verdens 68.5 millioner flyktninger

13.06.2018
20.juni markeres Verdens flyktningdag, og Norges Kristne Råd ber nordmenn om å ikke glemme at flyktningkrisen på ingen måte er over.
Kirkene i Norge har gjennom Norges Kristne Råd engasjert seg for flyktninger i mange år. En del av dette engasjementet handler om å minne samfunnet og myndighetene på at Norge må ta sin del av ansvaret.
 
Selv om det skapes et inntrykk av at flyktningkrisen er over, så er ikke dette tilfellet. Hverken for de mange flyktningene, internt fordrevne eller for samfunnene som tar imot dem. I 2017 var hele 68,5 millioner mennesker på flukt i verden, og de fleste av dem er på flukt i eget land eller til naboland, og tendensen er at tallet fortsetter å øke. Så selv om antallet flyktninger som ankommer Norge har minsket, så er det fortsatt mange som trenger vår hjelp, omtanke, solidaritet og forbønn. Flyktningene blir dyttet lenger bort fra oss: bort fra Europas grenser, bort fra våre medier og bort fra våre tanker og bønner. Vi må ikke glemme!
  
20.juni markeres Verdens flyktningdag over hele verden. Norges Kristne Råd oppfordrer norske menigheter til å delta i denne markeringen, og løfte situasjonen for flyktninger og internt fordrevne i sine sammenhenger. Dette kan gjøres på gudstjenester og møter enten 17. eller 24.juni, med for eksempel lystenning, forbønn, blomsternedleggelse, sang, musikk eller ved å invitere politikere eller personer fra sivilsamfunnet til samtale under gudstjenesten.
 
Arrangementer i forbindelse med Verdens flyktningdag:
 
Minnegudstjeneste 
Tid: 20.juni kl.12.00
Sted: Oslo Domkirke
Arrangør: Norges Kristne Råd og Oslo Domkirke
 
Frokostseminar: Flyktningregnskapet 2018
Tid: 20.juni kl.9-10
Sted: Prinsens gate 2, Oslo
Arrangør: Flyktninghjelpen
 
Utstilling og markering for afghanske asylsøkere
Tid: 18.juni kl. 16-22 (apeller kl.17.17.30)
Sted. foran Stortinget
Arrangør: Refugees Welcome og Antirasistisk Senter i samarbeid med fotograf Knut Bry
Bildeutstilling med motiv av afghanske asylsøkere.Fokus her er behandlingen av afghanske asylsøkere, og spesielt mindreårige.
Design by InBusiness | Powered by i-tools.no