Arendalsuka: Kirkeskipet

Tid: 13.08.18 - 18.08.18

Kirkerådet i Den norske kirke har leid den vakre seilskuta, galeasen «Adella», tidligere kjent som «Missionær Skrefsrud». 13.-18. august ankrer Kirkeskipet opp i Pollen, midt i Arendal og sentrum for Arendalsuka.  

- Arendalsuka omtaler seg som Norges største politiske møteplass. Kirken vil være tilstede der hvor folk er, for å vise at kirken er med deg, hele livet, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig i Kirkerådet i Den norske kirke. - Kirkeskipet blir en møteplass som er åpen for alle, med spennende innhold fra morgen til kveld i en hel uke, sier hun.

Programmet inneholder debatter, samtaler, kulturinnslag og teaterforestillinger. Kulturminister Trine Skei Grande (Venstre) gjester båten onsdag 15. august. Hun skal både delta i en debatt om kirkens plass i dagens samfunn, ledet av Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, og ha en samtale med Biskop Per Arne Dahl.

Preses Helga Haugland Byfuglien møter leder i BioteknologirådetKristin Halvorsen til en samtale om bioteknologi. Flere av landets biskoper vil bidra i ulike debatter og samtaler. I tillegg kommer kultur- og konsertopplevelser.

– Vi legger opp til et innhold som skal gi gode opplevelser, ny innsikt og engasjement. Og selvsagt er kirkekaffen varm hele dagen, sier Dybvig. 

Kirken samarbeider med flere organisasjoner for å fylle Kirkeskipet med godt innhold:

Kirkens Nødhjelp
Sjømannskirken
Bibelselskapet
KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter

Skipsdekket blir skrubbet og åpner for publikum allerede ved morgenkaffen - og landgangen heises ikke opp før den alkoholfrie nattkafeen, med konsert, avsluttes før nærmere midnatt, hver kveld i en hel uke.

Alle arrangementer på kirkeskuta Adella er gratis. Begrenset plass. Klikk her for å se hele programmet: https://kirken.no/kirkeskipet

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no